Stressbehandling

Stressbehandling er en kombination af stress-coaching, afspændingsbehandling og øvelser og teknikker, som giver dig den bedste mulighed for hjælp til selvhjælp. Og dermed er det en effektiv stressbehandling. Den allervigtigste ingrediens i stressbehandligen er RO. Og det er gennemgående i hver session i hele behandlingsforløbet.

Stress-coachingen hjælper dig til at blive fokuseret på det der stresser dig. Du får, blandt andet, en forståelse generelt for, hvad stress er og hvordan det påvirker dig. Du får kendskab til søvn og søvnmønstre. Hvad sker der fysisk og mentalt ved søvnmangel? Hvordan sover du selv om natten og hvad kan du gøre for at ændre dit søvnmønster, så du måske ikke sover for lidt?

Kort sagt; du lærer dine stress-signaler at kende således at du:

  • ved hvorfor du reagerer som du gør i situationen
  • ved hvad du kan gøre lige her og nu
  • ved hvad du kan gøre fremadrettet for at ændre det der stresser dig.

Den psykomoriske afspændingsbehandling giver dig mulighed for at nedsætte stress-følelsen i kroppen og kan hjælpe dig til at få en bedre nattesøvn. Du får skabt ro i din krop og dermed dit nervesystem. Det betyder at du allerede fra første session kan have en oplevelse af, at stress-følelsen i kroppen bliver mindre og du har mere overskud.

Øvelser og teknikker indeholder kropsøvelser, åndedrætsteknikker, visualiseringsøvelser og meditationsteknikker som hjælper dig med at håndtere og nedsætte stress-følelsen i din hverdag. Vi finder i fællesskab de øvelser og teknikker som passer bedst til dig og dit liv.

Stressbehandling- forløb

En stressbehandlings-session varer 1 time og et forløb er typisk 5-7 gange over ca. 9-12 uger.

Hjemmearbejde med diverse øvelser er en forudsætning for at du kommer igennem din stress. Dit udbytte af stressbehandlingen afhænger af din egen indsats og lyst til hjemmearbejdet mellem behandlingerne.