Afspændingsbehandling

En psykomotorisk session består typisk af 3 elementer, hvor afspændingsbehandling er den ene:

  • Samtalen
  • Den manuelle afspændingsbehandling
  • Øvelser

 

Samtalen

Samtalen bruger jeg på 3 måder:

  • Afdækkende/opsamlende – Hvordan har du haft det siden sidste behandling? Hvad er dit aktuelle behov/ønske?
  • Informativ. I forhold til dine ønsker og behov har jeg en informativ del. Det er generel information, omkring krop og psyke med en vinkel til din situation.
  • Terapeutisk. Denne del er hvor informationen kobles sammen med dig. Hvordan fungerer det for dig på både det kropslige og det psykiske plan?

 

Den manuelle afspændingsbehandling

Den psykomotoriske afspændingsbehandling foregår ved, at du, som klient, får en manuel behandling. Du er fuld påklædt og modtager behandlingen liggende på en briks. Behandlingen kan også gives, hvor du er siddende på en stol eller stående på gulvet.

Du behandles ved lokale stræk i alle de store muskelgrupper ved hver behandling. Jeg tager udgangspunkt i dine ressourcer og arbejder herfra med de problemstillinger du eventuelt har. Herved har du mulighed for at opnå en tilstand af afspænding, ro og overskud.

Behandlingens formål kan blandt andet være:

  • Ro til et stresset nervesystem
  • Stræk og afspænding af spændte muskler
  • Bedre nattesøvn.

Endelig får du også mulighed for at mærke hvordan det føles at være i en afspændt tilstand når du er vågen. At have mærket det under behandlingen kan hjælpe dig til, i større grad, at genfinde denne tilstand på egen hånd. Even til at være afspændt i vågen tilstand er vigtig i en forandrings- og udviklings-proces fordi, det er i denne tilstand at kroppen og psyken bedst om sætter, genopbygger og tilpasser sig til nye måder og tilstande at være på her i livet.

 

Øvelser

Afspændingsøvelser kan have flere forskellige formål. Du kan blive præsenteret for og instrueret i øvelser som kan hjælpe dig til at finde den afspændte tilstand i hverdagen. Det kan være afspændingsøvelser som understøtter nye bevægemønstre for dig. Det kan også være øvelser som har en mere mental karakter i form af for eksempel visualisering og guidet afspænding. Uanset hvilket formål øvelser har, er de nøje udvalgt og tilpasset til at understøtte netop din henvendelsesårsag.

Som en del af øvelser kan der også arbejdes med dit åndedræt. Det kan du læse mere om her: Åndedræt