Psykomotorisk behandling, ikke afspændingsmassage

“Hvorfor kalder du ikke din behandling for afspændingsmassage?” Det spørgsmål stillede en af mine klienter mig for noget tid siden. 

Og hvofor er det så jeg ikke kalder det afspændingsmassage?

Det er fordi, det ikke er massage jeg laver. Det er rigtigt, at det er afspænding, men den måde jeg behandler på, har ikke noget med massage at gøre. Det er mere blide tryk og stræk af spændte muskler end det er massage. (Du kan læse mere om den psykomotoriske behandling her). I tillæg til den fysiske/manuelle behandling er der en samtale-del, som hjælper til en bevidstgørelse af dig selv.

Det betyder, at vi taler om hvad du oplever både under behandlingen, men i særdeleshed også imellem behandlingerne. 

Ofte har jeg klienter, som kommer og siger noget i stil med: “Jeg har oplevet at jeg er begyndt at løfte på en anden måde” eller “jeg har sagt fra overfor min gode ven – det gik op for mig, at det altid er ham som bestemmer hvad vi skal”.

Mange gange forstår mine klienter ikke, at der kan ske noget med psyken og adfærden/handlemønstret ved at gå til psykomotorisk terapi eller afspændingsbehandling. Men det kan der. Og det er fordi, der er sammenhæng mellem krop og psyke hos det enkelte menneske.

Og det er lige præcis det der ligger i ordet psykomotorisk. Psyko=psyke og motorisk=motorik/krop/bevægelse. Med andre ord, så arbejder jeg med psyken i kroppen. Alt behandling her hos mig, tager udgangspunkt i kroppen. 

Featured image
Samtalen ved en psyksomotorisk behandling

Hos en psykomotorisk terapeut kan behandlingen have et forebyggende og//eller håndterende formål. For eksempel at forebygge dårlige arbejdsstillinger eller stress. Eller at håndtere stress eller smerter. Men alle henvendelser jeg har fået til nu – har altid haft et formål eller en udfordring som min klient har valgt aktivt at handle på.

Jeg håber, dette indlæg giver en opklarende forståelse af, hvad psykomotorisk terapi er. Og hvorfor det ikke hedder afspændingsmassage.

God dag til dig derude bag skærmen.

❤ Dorte